top of page

הנחיות למטופלים בזמן שימוש במכשיר קרייר ("רסן פנימי")

בשעה טובה התחלת את הטיפול האורתודונטי בעזרת מכשיר "קרייר" להרחקת השיניים העליונות לאחור.

אנחנו מתרגשים, יחד איתך, להתחיל את הדרך לשיניים הישרות ולחיוך שתמיד רצית!

מצורפים מספר הסברים שיקלו עלייך את תחילת הטיפול.

מכשיר הקרייר בנוי מפס מתכתי המודבק על השיניים העליונות, מכפתור מתכתי המודבק על שן תחתונה אחורית ומפלטה שקופה נשלפת המורכבת על השיניים התחתונות.

בנוסף – יש להרכיב את הגומיות שקיבלת מד"ר ברזון מהאנטנה הקטנה הנמצאת על הכפתור המתכתי בלסת התחתונה אל הוו שנמצא על השן הקדמית העליונה, כפי שמתואר בתמונה.

 

חשוב מאוד להקפיד על ההנחיות הבאות כדי להבטיח את ההצלחה המיטבית של הטיפול:

1. אין להרכיב את הגומיות ללא הרכבת הפלטה. הרכבת הגומיות בזמן שהפלטה לא בפה תגרום לתזוזה מאוד לא רצויה של השיניים (תזוזה שיקח זמן רב לתקן) או לנזקים אחרים.
(אם לובשים רק את הפלטה ללא גומיות לא נגרם נזק. זה לא מקדם את הטיפול, אבל לא מזיק...)
את הגומיות מחליפים פעם ביום, כלומר: פעם אחת ביום (מומלץ לאחר צחצוח השיניים בערב), יש לזרוק את שתי הגומיות שהרכבת ולהניח שתי גומיות חדשות, אחת בכל צד.

 

2. את הפלטה השקופה והגומיות יש להרכיב כל היום והלילה ולהסיר רק בזמן האוכל והצחצוח. במידה וההרכבה תהיה של פחות שעות נגיע אל התוצאה הרצויה תוך זמן ארוך יותר או שלא נגיע לתוצאה הרצויה כלל.

 

3. בזמן האוכל ובזמן צחצוח השיניים יש להוריד את הפלטה והגומיות. בזמן שהפלטה לא בפה יש לשמור אותה ואת הגומיות בקופסא שקיבלת. כדי שהגומיות לא יפלו דרך חורי האוורור שבקופסא, ניתן למתוח אותן על הפלטה.
אסור לאכול מזון קשה כגון: גזר שלם חי, תפוח לא חתוך, בשר קשה, לחם קשה, עוגיות קשות, ביסלי, אגוזים, בוטנים, קוקוס, גרנולה, פופקורן ומזונות דומים.
מזון קשה שניתן לחתוך (גזר, תפוח, בשר וכו'), יש לחתוך לרצועות דקיקות וללעוס בזהירות.
אין ללעוס חפצים כגון עטים, עפרונות, מזלגות, קוביות קרח וכו'
אסור לאכול מזון דביק (כגון: מסטיקים, טופי, סוכריות גומי, מנטוס, "חמוצים").
יש לצמצם את מספר הפעמים שאוכלים מזון מתוק או שותים שתיה מתוקה בין הארוחות. 

4. לאחר הארוחה, לפני הרכבת הפלטה על השיניים, יש לצחצח את השיניים ולהניח את הפלטה על שיניים נקיות. כשנמצאים מחוץ לבית, ניתן לצחצח ללא משחה ולהעזר במברשת שיניים קטנה ומתקפלת ("מברשת נסיעות").
במידה ואין מברשת כלל – כדאי לפחות לשטוף את הפה במים לפני החזרת הפלטה וכאשר חוזרים הביתה להסיר את הפלטה, לצחצח את השיניים והפלטה וללבוש אותה ואת הגומיות שוב.

5. צחצוח: יש לצחצח שיניים ללא הפלטה והגומיות. יש לצחצח גם מעל ומתחת לפסי המתכת וכפתור המתכת. ניתן להשתמש בחוט דנטלי בכל השיניים פרט לשיניים הצמודות לפס המתכת.
את הפלטה יש לצחצח מבחוץ ומבפנים בעזרת מברשת השיניים (ידנית או חשמלית).
ניתן אך לא חובה להשתמש במעט משחת שיניים בזמן צחצוח הפלטה.
יש לשטוף את הפלטה במים קרים או פושרים ולא במים חמים.
אין להשרות את הפלטה בחומרים אחרים (כגון מי מלח, חומץ, מי פה, אקונומיקה, סבון וכולי).
במידה והצטבר על הפלטה לכלוך שקשה לנקות או אבנית, ניתן לקנות בבית המרקחת טבליות לניקוי פלטות אורתודונטיות ולהשתמש בהן לפי ההנחיות המצורפות לטבליות.

6. בימים הראשונים צפויה רגישות בשיניים עד כדי כאבים בשיניים. צפויה השפעה על הדיבור והפרשה מוגברת של רוק. תתכן הופעת פצעים בפה. תופעות אלה חולפות בדרך כלל תוך מספר ימים / שבועות בודדים. ניתן ליטול משככי כאבים לפי הצורך ולפי המינון המצורף למשככי הכאבים. במידה ויש פצעים בפה ניתן להניח מעט שעווה על הגורם לפצע. אם תופעות אלה לא חולפות ניתן להתייעץ עם ד"ר ברזון.

7. יתכן ויופיעו רווחים בין השיניים הקדמיות. לא להיבהל - רווחים אלה יאפשרו הכנסת השיניים הקדמיות פנימה בהמשך הטיפול.

8. אין "לשחק" עם הפלטה והגומיות בפה. הכנסה והוצאה תכופה בעזרת הלשון או משחק עם הפלטה עלולות לשבור את הפלטה או להפוך אותה לרפויה מאוד ולא מתאימה לשיניים.

9. במקרה של עזרה ראשונה (כגון ניתוק פס מתכת או כפתור מתכת, אובדן/ שבר הפלטה או כל בעיה אחרת) יש להפסיק את השימוש בפלטה ובגומיות ולעדכן את המרפאה מיד.
יש להביא את הפלטה, הגומיות והחלק שניתק למרפאה לצורך תיקון/ בדיקה.

לא להסס לשאול אם עולות שאלות!

בהצלחה!

ד"ר גיא ברזון.

מכשור קרייר
bottom of page